Mısır'da Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed Beltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma Beltaci da katledildi.
Küre Medya / Haber Merkezi
Mısır'da Müslüman Kardeşler yöneticilerinden Muhammed Beltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma'da Rabiatul Adeviyye Meydanında göğsünden ve sırtından aldığı kurşunlarla hayatını kaybetti. Mısır'daki kanlı saldırının kurbanlarından biri de Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed Beltaci'nin 17 yaşındaki kızı Esma Beltaci olduğu. Genç kız Adeviye Meydanı'nda kurşunlanarak katledildi.
"BU ORDU İNSANLIĞINI KAYBETTİ"Kızının ölümünden sonra El-Cezire televizyonuna konuşan Muhammed Beltaci, ordu komutanlarına ve polis yöneticilerine seslenerek, "Emirlere itaat etmeyin. Abdulfettah es-Sisi sizin ellerinizi kana bulayarak suçuna ortak etmek istiyor, sizi kendisine kan kardeşi yapmak istiyor. Emirlere itaat etmeyin çünkü bu ordu şerefini kaybetmiştir, insanlığını kaybetmiştir. Mısırlıları katleden bu ordunun emirlerine itaat etmeyin. Evlerinize dönün" çağrısı yaptı.
"SİSİ KENDİSİNİ DARAĞACINDAN KURTARMAYA ÇALIŞIYOR"
"Ey Mısır halkı, sizi Rabiatul Adeviyye'ye gelerek bizi korumaya, bize katılmaya çağırmıyorum" diyen Beltaci, "Sisi kendisini darağacacından kurtarmak için ülkeyi iç savaşa sürüklüyor. Durum böyle devam ederse Mısır da Suriye gibi olacak. Mısırlıları, ordunun siyasi rolüne son vermeye çağırıyorum. Sokaklara inin ve askeri darbenin sona erdiğini ilan edin" diye konuştu.
"
Biz burda koltuk için değil, Allah için cihat ediyoruz"Beltaci kızının şehadeti üzerine uzatılan mikrofona şu açıklamaları yaptı:
"Ben şehitlere taziye vermiyorum. Kızım da ruhunu diğer kardeşler gibi şehit olarak Allah'a teslim etti. Biz burda koltuk için değil, Allah için cihat ediyoruz."
Yukarı Dön